Tragedie pe râul Olt - Un tânăr și-a pierdut viața la scăldat

Marți, 18 Iunie 2024Teleorman
Sursa Foto: Facebook ISU Teleorman

Tragedie pe raul Olt   Un tanar si a pierdut viata la scaldat | imaginea 1 VIAȚA ARE PRIORITATE❗️RESPECTAȚI RECOMANDĂRILE PRIVIND SCĂLDATUL❗️

Sâmbătă după-amiază, 15 iunie a.c., în jurul orei 17.28, pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112 s-a solicitat intervenția pompierilor militari pentru căutarea și scoaterea unei persoane posibil înecate (tânăr de aproximativ 21 ani) din râul Olt, în zona plajei de pe raza localității Islaz.

Ajunși la locul evenimentului cu o autospecială de primă intervenție și comandă, o barcă de salvare și o ambulanță SMURD, pompierii militari din cadrul Detașamentului Turnu Măgurele au început imediat misiunea de căutare a persoanei dispărute sub apă. În sprijinul acestora, s-au deplasat echipajele de scafandri din cadrul ISU Teleorman și ISU Olt.

Victima a fost găsită de echipajul de scafandri, a fost adusă la mal și predată echipajelor medicale pentru efectuarea manevrelor de resuscitare, conform protocolului. Din păcate, acestea nu au avut niciun rezultat, echipajul medical al SAJ Teleorman fiind nevoit să declare decesul în jurul orei 20.00.

Cazul a rămas în atenția autorităților competente pentru a stabili cu exactitate împrejurările producerii acestui eveniment nefericit.

❗️Pentru prevenirea unor situații asemănătoare, salvatorii teleormăneni vă recomandă să respectați următoarele reguli privind scăldatul:

  • frecventaţi doar locurile special amenajate pentru înot şi scăldat;
  • evitaţi scăldatul în râuri, lacuri, canale sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii foarte puternici, albiile nămoloase sau pline cu plante, pietre, crengi şi trunchiuri de copaci;
  • nu realizaţi acte de teribilism prin plonjarea de pe platforme, poduri sau alte elemente de construcţii;
  • nu intraţi în apa rece înfierbântaţi;
  • nu vă aventuraţi în apă seara târziu sau pe timp de noapte;
  • nu vă aventurați în apă când sunteți în stare de ebrietate;
  • să nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi lângă şi în apă.

❗️FOARTE IMPORTANT❗️Scăldatul poate deveni un pericol, dacă este alimentat de neglijență și de ignorarea regulilor!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.