50 de hectare de grâu au ars de la un foc în aer liber

Vineri, 05 Iulie 2024ISU Giurgiu
Sursa Foto: Facebook ISU ISU Giurgiu

50 de hectare de grau au ars de la un foc in aer liber | imaginea 1 Aproximativ 50 de hectare dintr-un lan de grâu netreierat au ars, duminică după-amiază, 30 iunie a.c., în comuna Băneasa. Din cauza vântului, flăcările s-au extins rapid, pe o suprafață mare.

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu, cu două autospeciale de stingere. Aceștia au reușit să protejeze de foc alte aproximativ 55 de hectare de cultură de grâu. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul în aer liber lăsat nesupravegheat.

Incendii de vegetație uscată și miriște s-au mai produs, în municipiul Giurgiu, pe DN5 în zona localității Daia, la Greaca, Vedea și Popești. Pentru stingerea acestora au intervenit pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu, Stației Mihăilești, Punctului de Lucru Călugăreni și Punctului de Lucru Greaca.

⛔️ Atragem atenția asupra faptului că folosirea focului deschis pentru igienizarea terenurilor, arderea gunoaielor, a deșeurilor și a altor materiale combustibile pot avea consecințe grave, atât asupra mediului înconjurător și a solului, cât și asupra proprietății sau chiar vieții oamenilor.

În astfel de cazuri, flăcările se pot întinde cu repeziciune pe o suprafață mare, iar în condiții de vânt, incendiile de vegetație uscată sau de deșeuri menajere pot deveni și mai periculoase dacă se manifestă aproape de case, de rețele de electricitate sau de locuri cu pericol de explozie.

Recomandăm fumătorilor să nu arunce resturile de la țigară la întâmplare (de exemplu pe geamul autoturismului) pentru că pot incendia vegetația uscată de pe marginea drumului sau copacii, iar incendiile pot ajunge la proprietăți sau, în cele mai grave situații, pot provoca și victime.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.