Acțiuni în sprijinul comunităților
Sursa Foto: Facebook ISU Dambovita
În perioada 24 iunie – 01 iulie a.c., echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa au acționat la 353 evenimente:
✅ 37 incendii (locuinţe, anexe gospodăreşti, vegetație uscată etc.); ✅ 17 evenimente rutiere; ✅ 46 acţiuni la alte situaţii de urgenţă (deblocări de ușă, salvări animale, asigurare zonă etc.); 🚑 253 cazuri medicale.
Pentru gestionarea tuturor solicitărilor primite, în toată această perioadă, peste 130 de pompieri au fost la datorie, zilnic, pregătiți să acționeze pentru protecția și siguranța persoanelor prin asigurarea intervenției operative.
Echipajele din cadrul subunităților de intervenție au executat 95 misiuni de recunoaștere și informare preventivă în localități din raioanele de intervenție de pe raza județului Dâmbovița. Eforturile echipajelor de intervenție s-au concentrat în special asupra incendiilor de vegetație uscată, mobilizând resurse semnificative pentru gestionarea eficientă a acestora.
Facem apel la cetățeni să manifeste responsabilitate și să înțeleagă că focul, dacă scapă de sub control, poate provoca pagube materiale importante și poate pune în pericol viețile. Pagubele zilnice sunt semnificative pentru fauna și mediul din zonele afectate de foc, iar situațiile pot deveni dezastruoase dacă în zonele respective se află locuințe, păduri sau instalații tehnologice.
ℹ️ 𝐈̂𝐧 𝐩𝐞𝐫𝐢𝐨𝐚𝐝𝐞𝐥𝐞 𝐜𝐚𝐧𝐢𝐜𝐮𝐥𝐚𝐫𝐞 𝐜𝐫𝐞𝐬̦𝐭𝐞 𝐫𝐢𝐬𝐜𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐢𝐧𝐜𝐞𝐧𝐝𝐢𝐮 𝐝𝐢𝐧 𝐜𝐚𝐮𝐳𝐚 𝐮𝐬𝐜𝐚̆𝐜𝐢𝐮𝐧𝐢𝐢 𝐬̦𝐢 𝐚 𝐭𝐞𝐦𝐩𝐞𝐫𝐚𝐭𝐮𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐫𝐢𝐝𝐢𝐜𝐚𝐭𝐞. 𝐅𝐚𝐜𝐞𝐦 𝐚𝐩𝐞𝐥 𝐥𝐚 𝐜𝐞𝐭𝐚̆𝐭̦𝐞𝐧𝐢:
- să nu utilizeze focul deschis în locuri cu pericol de incendiu și pe timp de vânt;
- să nu arunce la întâmplare resturile de țigări;
- să nu lase în interiorul autoturismelor expuse la soare recipiente sub presiune (brichete, tuburi de deodorant, etc.).
ℹ️ Vă reamintim că arderea vegetației uscate este STRICT INTERZISĂ. Nerespectarea prevederilor legale privind INTERZICEREA arderii miriştilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei, pentru persoane fizice şi de la 50.000 lei la 100.000 lei pentru persoanele juridice.
Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.