Au salvat 4 case de locuit!

Luni, 08 Iulie 2024Teleorman
Sursa Foto: Facebook ISU Teleorman

Au salvat 4 case de locuit | imaginea 1 Marți, 2 iulie a.c., în jurul orei 15.15, pompierii militari din cadrul Detașamentului Videle, cu sprijinul a două autospeciale de stingere și a două autocisterne, au intervenit împreună cu membrii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) Poeni cu un buldoexcavator și S.P.S.U. al S.C. JEAN CRISTOF E&P SERVICE SRL cu o autospecială, pentru a stinge un incendiu care amenința mai multe proprietăți și culturi agricole.

Echipele de intervenție au reușit, prin promptitudinea lor, să salveze patru case de locuit, patru anexe gospodărești și aproximativ 2 hectare culturi de floarea soarelui. Incendiul a distrus vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 3 hectare, o cultură de ovăz pe circa 3000 de mp, o cultură de trifoi pe aproximativ 5000 de mp și un hectar de miriște.

Valoarea bunurilor salvate a fost estimată la 600.000 de lei, în timp ce valoarea bunurilor distruse se ridică la aproximativ 20.000 de lei. Cauza probabilă a incendiului a fost focul în aer liber lăsat nesupravegheat.

❗️Utilizarea focului deschis pentru igienizarea terenurilor, arderea gunoaielor, deșeurilor și altor materiale combustibile este STRICT INTERZISĂ, deoarece poate avea consecințe grave asupra mediului, solului, proprietăților și vieții oamenilor❗️

❗️În astfel de cazuri, flăcările se pot întinde cu repeziciune pe o suprafață mare, iar în condiții de vânt, incendiile de vegetație uscată sau de deșeuri menajere pot deveni și mai periculoase dacă se manifestă aproape de case, de rețele de electricitate sau de locuri cu pericol de explozie❗️

ℹ️ Potrivit prevederilor legale, arderea miriștilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărișurilor sau vegetației ierboase este strict interzisă (articolul 94, alineatul (1), litera n, din OUG nr.1952005 privind protecția mediului) și constituie contravenții, sancționându-se cu amendă de la 7.500 lei (RON) la 15.000 lei (RON), pentru persoane fizice, și de la 50.000 lei (RON) la 100.000 lei (RON), pentru persoane juridice.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.