Avarie la o conductă de gaze din Râmnnicu Vâlcea

Luni, 08 Iulie 2024Valcea
Sursa Foto: Facebook ISU Valcea

Avarie la o conducta de gaze din Ramnnicu Valcea | imaginea 1 Pompierii militari vâlceni au fost solicitați, miercuri, 3 iulie a.c., pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, ca urmare a avarierii unei conducte de gaze, în municipiul Râmnicu Vâlcea, strada Rapsodiei.

La locul evenimentului s-au deplasat de urgență forțe din cadrul Detașamentului de Pompieri Râmnicu Vâlcea, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de primă intervenție și comandă, o ambulanță SMURD și o autospecială CBRN.

Forțele ISU ajunse la fața locului au constatat că sunt pierderi însemnate de gaze din conducta avariată. A fost anunțat de urgență Distrigaz. Echipajele operative au balizat zona și au realizat un perimetru de siguranță, după care s-au luat toate măsurile necesare pentru protecția populației din zona respectivă.

La ora 11:22 a fost emis mesaj RO-ALERT pentru informare și protejarea populației din zona evenimentului. Pentru a fi în afara oricărui pericol, pompierii militari au evacuat 20 de persoane aflate în zona evenimentului.

Echipajul CBRN a efectuat măsurători pentru a stabili riscul de explozie. La locul evenimentului au ajuns și reprezentanți ai DISTRIGAZ. Conducta de gaz a fost oprită, în scurt timp de la sosirea echipajelor de intervenție și nu mai există scurgeri de gaze.

Pompierii militari au asigurat măsuri de protecție a populației din zonă, precum și de prevenire și stingere a incendiilor la locul intervenției echipelor de specialitate ale DISTRIGAZ, până la remedierea totală a situației.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.