Două case și anexe gospodărești, cuprinse de flăcări

Marți, 02 Iulie 2024Giurgiu
Sursa Foto: Facebook ISU Giurgiu

Doua case si anexe gospodaresti  cuprinse de flacari | imaginea 1 Două case și mai multe anexe au fost cuprinse de flăcări, luni după-amiază, 24 iunie a.c., în localitatea Dărăști-Vlașca.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul în aer liber lăsat nesupravegheat, într-o curte. Vegetația uscată din apropiere s-a aprins și, din cauza vântului, focul s-a extins la casele și anexele vecinilor.

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Stațiilor Mihăilești și Colibași, Punctului de Lucru Călugăreni, Detașamentului Giurgiu și Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov, cu șapte autospeciale de stingere, echipaje de Poliție și jandarmi.

Aceștia au constatat faptul că incendiul se manifesta la acoperișul caselor, în anexe și la vegetație uscată, existând pericolul de propagare și la alte locuințe. În două dintre gospodării pagubele au fost însemnate, iar oamenii vor avea nevoie de ajutor pentru a-și putea reface locuințele.

Pentru a preveni incendiile, reamintim faptul că pregătirea hranei prin utilizarea focului deschis trebuie realizată doar în locurile special amenajate, în condiții și la distanțe care să nu permită propagarea focului la construcții, depozite, culturi agricole, păduri, plantații sau la alte vecinătăți.

De asemenea, atragem atenția asupra faptului că folosirea focului deschis pentru igienizarea terenurilor, arderea gunoaielor, a deșeurilor și a altor materiale combustibile pot avea consecințe grave, atât asupra mediului înconjurător și a solului, cât și asupra proprietății sau chiar vieții oamenilor.

În astfel de cazuri, flăcările se pot întinde cu repeziciune pe o suprafață mare, iar în condiții de vânt, incendiile de vegetație uscată sau de deșeuri menajere pot deveni și mai periculoase dacă se manifestă aproape de case, de rețele de electricitate sau de locuri cu pericol de explozie.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.