Incendiile de vegetație aduc lacrimi și durere

Marți, 02 Iulie 2024Tulcea
Sursa Foto: Facebook ISU Tulcea

Incendiile de vegetatie aduc lacrimi si durere | imaginea 1 Nu vă putem arăta tristețea și spaima din ochii bunicuței, însă mâinile ei strânse la piept ne transmit sentimentul că a trecut pe lângă o încercare grea, ce a speriat-o peste măsură!

A fost la un pas de a-și pierde căsuța în care își duce bătrânețile liniștită alături de un cățeluș, singurul suflet din ogradă.

A vrut să dea foc unor pungi în care a strâns mai multe ambalaje de hârtie. O greșeală aproape fatală pe căldurile acestea când vegetația este atât de uscată încât doar o simplă scânteie poate genera un incendiu devastator!

Haideți să fim responsabili și să nu ne curățăm curțile prin incendiere pe timp de caniculă când vegetația este uscată, când accesul la apă este îngreunat, ori când vântul bate cu putere.

Norocul bunicuței a fost că vecinii au sărit repede cu lopeți și găleți de apă, iar SVSU din localitate a ajuns repede limitând extinderea focarelor la curțile învecinate.

Pompierii au parcurs cei 25 de km de la unitate la casa bătrânei într-un timp aproape record însă, cine știe ce găseau, dacă vecinii și SVSU nu erau acolo din primele minute.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.