Incendiu devastator pe un câmp

Vineri, 05 Iulie 2024ISU Botosani
Sursa Foto: Facebook ISU ISU Botosani

Incendiu devastator pe un camp | imaginea 1 Patru hectare de grâu netreierat, două hectare de miriște, paie și o balotieră au ars, luni seară, 1 iulie a.c., pe un câmp din localitatea Miorcani.

Cel mai probabil, incendiul a fost generat de un scurtcircuit produs la utilajul agricol folosit pentru formarea baloților de paie.

Un echipaj din cadrul Punctului de Lucru Coțușca a ajuns, în cel mai scurt timp, la fața locului, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă.

Împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Rădăuți-Prut și personalul de pe locul de muncă, aceștia au acționat rapid astfel încât flăcările să nu se extindă la alte culturi.

Au fost salvate aproximativ 15 hectare dintr-un lan de grâu netreierat.

Pentru a preveni incendiile în această perioadă, proprietarii terenurilor și reprezentanții asociațiilor agricole trebuie să:

  • ️verifice maşinile şi utilajele agricole din punct de vedere tehnic, să asigurare dotarea acestora cu dispozitive parascântei şi cu mijloace de primă intervenție ‐ stingătoare, bidoane cu apă, lăzi cu nisip şi mături;
  • remedieze defecţiunile apărute la maşinile şi utilajele agricole la distanță față de lanurile nerecoltate, mirişti sau vegetație uscată;
  • ️alimenteze utilajele cu carburant în punctele de alimentare special amenajate;
  • ️asigure punctele de recoltare cu tractoare cu plug sau disc, cisterne cu apă;
  • ️️asigure izolarea lanurilor prin fâşii arate sau discuite faţă de drumuri şi păduri sau căi ferate adiacente; -️️ strângă paiele rezultate în urma recoltării şi să are imediat miriştea;
  • ️respecte regulile privind fumatul şi utilizarea focului deschis.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.