Incendiu violent într-o gospodărie, de la o oală uitată pe foc

Vineri, 05 Iulie 2024Botosani
Sursa Foto: Facebook ISU Botosani

Incendiu violent intr o gospodarie  de la o oala uitata pe foc | imaginea 1 Un incendiu violent s-a produs marți, 2 iulie a.c., într-o gospodărie din localitatea Frumușica. Bunurile din interiorul casei au fost cuprinse de flăcări, cel mai probabil, după ce proprietara a uitat pe aragazul în funcțiune o oală cu mâncare. Vecinii au observat incendiul și au sunat după ajutor la 112.

La caz au ajuns, în cel mai scurt timp, pompierii de la Punctul de Lucru Flămânzi și Detașamentul Botoșani, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, dar și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Frumușica.

Aceștia au constatat faptul că ardeau bunurile din toate cele cinci camere și au acționat rapid astfel încât flăcările să nu se extindă la acoperișul casei, dar și la construcțiile din gospodăria alăturată. Pompierii au înlăturat pericolul de explozie, din interior fiind scoase trei butelii.

Respectarea unor reguli simple poate preveni producerea unui incendiu cauzat de lăsarea nesupravegheată a aparatelor de gătit. De aceea, pompierii vă recomandă:

  • să nu lăsaţi mâncarea pe foc, nesupravegheată; - după ce aţi terminat de gătit asiguraţi-vă că aţi oprit cuptorul, aragazul și butelia;
  • curăţaţi şi îndepărtaţi depunerile de grăsime şi resturile de mâncare de pe aragazurile, plitele şi grătarele din bucătărie, deoarece acestea pot lua foc uşor;
  • nu lăsaţi copiii singuri în bucătărie. Păstraţi chibriturile şi brichetele acolo unde aceștia nu pot ajunge şi amplasaţi un dispozitiv de siguranţă la uşa de la cuptor.

Dacă ia foc uleiul sau conținutul dintr-o tigaie:

  • opriţi alimentarea cu gaz/energie electrică a aragazului/maşinii de gătit pe care este tigaia (dacă puteţi să o faceţi în siguranţă) şi lăsaţi-o să se răcească;
  • nu aruncaţi tigaia pe jos sau pe mobilierul de bucătărie şi nu turnaţi apă peste aceasta;
  • stingeţi tigăile care sunt în flăcări acoperindu-le cu un capac sau punând un prosop ud peste acestea. Limitarea aportului de oxigen necesar arderii duce la stingerea focului.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.