Mașină în flăcări

Luni, 08 Iulie 2024Botosani
Sursa Foto: Facebook ISU Botosani

Masina in flacari | imaginea 1 Un autoturism a luat foc marți, 2 iulie a.c., în timp ce se deplasa pe DN 29, între localitățile Mihai Viteazu și Săveni.

Conducătorul auto a observat că iese fum de sub capotă, a condus mașina pe un drum de lângă șosea, a oprit și a coborât imediat, împreună cu proprietarul autoturismului, care era pasager pe scaunul din dreapta față.

Cu ajutorul unor stingătoare au încercat să oprească propagarea flăcărilor, dar nu au reușit și au sunat după ajutor la 112. La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Stației Săveni, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă.

Aceștia au constatat faptul că autoturismul ardea în totalitate și au intervenit rapid pentru ca flăcările să nu se extindă la un lan de grâu. Din fericire, nu au fost persoane rănite. Cel mai probabil evenimentul s-a produs din cauza unui scurtcircuit.

Pentru a preveni incendiile auto, pompierii recomandă respectarea următoarelor măsuri:

  • verificaţi instalaţia electrică;
  • asiguraţi-vă că echipamentele de iluminat electric nu sunt defecte sau neizolate;
  • verificaţi dacă apar eventuale scurgeri de carburanți sau lubrifianți;
  • nu faceți improvizații la instalația electrică;
  • verificați perioada de valabilitate a stingătorului din autovehicul.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.