Numeroase incendii de vegetație în județul Giurgiu
Sursa Foto: Facebook ISU Giurgiu
În doar câteva ore, pompierii au intervenit pentru stingerea a șase incendii de vegetație uscată, în următoarele localități:
✔️Vlașin - au ars vegetație uscată și miriște de grâu pe o suprafață de aproximativ 100 ha, două ha din fondul forestier Ruica Buciumeni, buturugi și puieți de stejar. De asemenea, au ars copacii din apropierea terenului agricol de la care s-au extins flăcările.
Pentru stingerea incendiului au acționat peste patru ore pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu, Detașamentului Bolintin Deal și Stației Mihăilești, cu trei autospeciale și două cisterne.
✔️Hulubești - incendiul s-a manifestat într-o curte. Au ars 50 de baloți de fân, 10 baloți de paie, 0,5 mc de scândură, un bazin din plastic, un autoturism nefuncțional și 10 europaleți. Din nefericire, în incendiu au fost surprinse și două capre.
Au acționat pompierii din cadrul Punctului de Lucru Călugăreni cu o autospecială de stingere. Aceștia au fost sprijiniți de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Călugăreni, cu o cisternă.
✔️Greaca - a ars cultură de grâu, pe o suprafață de aproximativ 5.000 mp. Au intervenit pompierii din cadrul Punctului de Lucru Greaca, cu o autospecială de stingere;
✔️Podu Doamnei - au ars aproximativ 2.000 mp de vegetație uscată și deșeuri menajere. Au acționat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Roate de Jos, cu o autospecială de stingere;
✔️Sârbeni - au ars aproximativ 1.000 mp de vegetație uscată. Au acționat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Roate de Jos, cu o autospecială de stingere;
✔️ Florești - au ars aproximativ 5.000 mp de vegetație uscată și deșeuri menajere. Au intervenit pompierii din cadrul Detașamentului Bolintin Deal, cu o autospecială de stingere.
🔥 Arderea miriștilor sau a vegetației uscate este interzisă, potrivit legislației privind protecția mediului.
⛔️ Atragem atenția asupra faptului că folosirea focului deschis pentru igienizarea terenurilor, arderea gunoaielor, a deșeurilor și a altor materiale combustibile pot avea consecințe grave, atât asupra mediului înconjurător și a solului, cât și asupra proprietății sau chiar vieții oamenilor.
În astfel de cazuri, flăcările se pot întinde cu repeziciune pe o suprafață mare, iar în condiții de vânt, incendiile de vegetație uscată sau de deșeuri menajere pot deveni și mai periculoase dacă se manifestă aproape de case, de rețele de electricitate sau de locuri cu pericol de explozie.
Recomandăm fumătorilor să nu arunce resturile de la țigară la întâmplare (de exemplu pe geamul autoturismului) pentru că pot incendia vegetația uscată de pe marginea drumului sau copacii, iar incendiile pot ajunge la proprietăți sau, în cele mai grave situații, pot provoca și victime.
Galerie imagini
Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.