O autospecială a pompierilor ISU Constanța a fost cuprinsă de flăcări

Joi, 11 Iulie 2024Constanta
Sursa Foto: Facebook ISU Constanta

O autospeciala a pompierilor ISU Constanta a fost cuprinsa de flacari | imaginea 1 Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea al județului Constanța au fost solicitați să intervină în localitatea Culmea, județul Constanța, marți, 9 iulie a.c.

Potrivit ISU Constanța, un incendiu a izbucnit la un autovehicul și s-a extins la miriște. Incendiul a fost localizat în localitatea Culmea, zona Ferma lui Ilie.

La fața locului a intervenit Detașamentul Medgidia cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și Punctul Temporar de Stingere Ovidiu.

Una dintre autospecialele de stingere sosită la locul incendiului a fost mistuită de flăcări.

Potrivit martorilor, la scurt timp după ce au ajuns salvatorii la locul incendiului autospeciala a fost cuprinsă de flăcări și a ars ca o torță.

Unul dintre pompieri a fost rănit în incendiu și a fost transportat la spital cu arsuri și intoxicat cu fum.

Martorii susțin că autospeciala mistuită de flăcări intrase în dotarea ISU de doar câteva săptămâni.

Reprezentanții ISU Constanța au confirmat faptul că o autospecială de stingere cu apă și spumă a ars în incendiu din localitatea Culmea, județul Constanța.

„Am fost solicitați să intervenim pentru stingerea unui incendiu de autoturism în localitatea Culmea, care s-a extins la vegetația uscată. Incendiul se manifestă cu flacără deschisă.

Flăcările s-au extins la vegetația uscată (miriște) din vecinătate, însă colegii mei intervin cu eficiență pentru limitarea propagării incendiului și stingerea acestuia în cel mai scurt timp.

Chiar dacă una dintre autospeciale a fost amplasată într-o zonă sigură, schimbarea direcției vântului a făcut ca flăcările să afecteze și una dintre autospecialele alocate la caz.

Un singur coleg a avut nevoie de îngrijiri medicale și a fost transportat conștient la spitalul județean pentru învestigatii medicale amănunțite.

Pompierii au intervenit cu 3 autospeciale de stingere și pentru localizarea și stingerea incendiului care s-a manifestat pe o suprafață de aprox 50 ha“, a precizat Ana Maria Stoica, purtătorul de cuvânt al ISU Constanța.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.