Respect, Plutonier adjutant Jitaru Ovidiu!

Vineri, 05 Iulie 2024Botosani
Sursa Foto: Facebook ISU Botosani

Respect  Plutonier adjutant Jitaru Ovidiu | imaginea 1 El este Ovidiu, pompier la ISU Botoșani care, joi seară, 27 iunie a.c., a fost omul potrivit, la locul potrivit.

Se întorcea din misiune, de la Constanța. Pe raza localității Hârlești, în județul Bacău, a observat, de la distanță, o mașină care a lovit un stâlp și un autocar avariat, oprit pe marginea drumului. Și-a dat seama imediat că era vorba despre un accident rutier, a oprit și a alergat să vadă dacă sunt persoane rănite. La fel au făcut și alți trecători care se aflau în apropiere.

O femeie cu un copil în brațe, în stare de șoc, era lângă șosea și întreba întruna de soțul său. „Vă simțiți bine? Sunt pompier. Vreau să vă ajut”, i-a spus Ovidiu, încercând să o liniștească. Imediat, a alertat și echipajele de urgență, la 112. Cu ultimele puteri, femeia a arătat spre mașină. Soțul ei, conducatorul auto, avea piciorul prins sub bord și era inconștient.

Ovidiu a alergat la el, i-a eliberat piciorul și l-a scos din autoturism. S-a asigurat că are puls și respiră, după care l-a așezat în poziţia laterală de siguranță și i-a oprit sângerarea din zona capului.

La câțiva pași distanță, erau alte două persoane, ambele inconștiente. Și acestora le-a acordat primul ajutor până la sosirea colegilor de la ISU Bacău. După ce s-a asigurat că a înlăturat și pericolul de incendiu prin deconectarea bornelor de la bateria autoturismului, Ovidiu și-a continuat drumul spre casă.

Totul s-a întâmplat în doar câteva minute, ce au presupus calm, viteză de reacție și o bună organizare, calități de bază pentru un pompier. Plutonierul adjutant Jitaru Ovidiu își desfășoară activitatea în cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani, din anul 2006.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.