Salvator și în timpul liber - Respect, Plutonier Tornea Cătălin!

Vineri, 05 Iulie 2024ISU Tulcea
Sursa Foto: Facebook ISU ISU Tulcea

Salvator si in timpul liber   Respect  Plutonier Tornea Catalin | imaginea 1 A fi pompier înseamnă în primul rând a fi salvator!

Așa a fost și pompierul tulcean, Plt. Tornea Catalin, care, marți dimineață, 2 iulie a.c., în timp ce se deplasa către Detașamentul de Pompieri Tulcea pentru a intra în tura de serviciu, a fost martorul unui accident rutier în care au fost implicate 5 persoane.

Victimele se aflau în două autoturisme, iar Cătălin a reacționat instinctiv: a evaluat situația, a sunat la 112, după care a acordat primul ajutor victimelor și a deconectat bateriile autovehiculelor pentru a preîntâmpina un incendiu, mai ales că o mașină era oprită într-un lan de grâu care putea cu ușurință să se aprindă.

La scurt timp, au ajuns și colegii de la SMURD și Serviciul de Ambulanță Tulcea care le-au acordat victimelor îngrijiri medicale.

Pregătirea, grija față de semeni și simțul civic sunt elementele esențiale ale unui salvator militar, iar plt. Cătălin TORNEA le are pe toate! În cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea, Cătălin este atât comandant de echipaj și conducător autospeciale, cât și paramedic SMURD și, nu în ultimul rând, un camarad de nădejde.

Salvator si in timpul liber   Respect  Plutonier Tornea Catalin | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.