Tragedie la scăldat

Vineri, 19 Iulie 2024Suceava
Sursa Foto: Facebook ISU Suceava

Tragedie la scaldat | imaginea 1 Din păcate, încă un copil și-a pierdut viața, înecat…Avea doar 14 ani…Tragedia s-a petrecut în zona unui baraj pe râul Suceava, de pe raza localității Mihoveni.

Ca de fiecare dată, readucem la cunoştinţa dumneavoastră câteva reguli ce trebuie respectate la scăldat, evident, cu scopul de a evita tragedii.

🔴 În primul rând, scăldatul trebuie făcut doar în locuri special amenajate!

🔴 Apoi, este bine să nu vă aventuraţi să vă scăldaţi dacă nu înotaţi bine ori nu aveţi deprinderile necesare!

🔴 Încercați să evitaţi înotul solitar, fără a avea alte persoane prin apropiere!

🔴 De asemenea, este interzis să înotaţi în stare de ebrietate sau pe timp de noapte şi e de preferat să evitaţi folosirea saltelelor cu aer, a camerelor de cauciuc sau a altor elemente plutitoare!

🔴 Pentru că tragediile cele mai mari sunt atunci când copiii se îneacă, părinţii trebuie să supravegheze în permanenţă comportamentul micuţilor lângă, dar mai ales în apă. Să nu-i lase nicio clipă singuri!

🔴 Și nu în ultimul rând, recomandăm să evitaţi scăldatul în zone în care, anterior, ştiţi că s-au mai produs incidente, pentru ca acele tragedii să nu se mai repete!

🔴 Ţinând cont de faptul că majoritatea arealurilor din apropierea cursurilor de apă, a bălților, a lacurilor sau a canalelor de irigație nu sunt amenajate şi marcate corespunzător, pericolul de înec şi accidente este iminent.

În acest sens, recomandăm consiliilor locale să amplaseze semne de atenţionare (pancarte) cât mai vizibile, inscripţionate cu mesajul „Pericol de înec” de-a lungul cursului de apă de pe raza localităţii, unde sunt locuri de scăldat.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.