Zi de zi, pompierii argeșeni se luptă cu incendiile de vegetație

Luni, 08 Iulie 2024Arges
Sursa Foto: Facebook ISU Arges

Zi de zi  pompierii argeseni se lupta cu incendiile de vegetatie | imaginea 1 Echipați “până în dinți”, prin fum și prin temperaturi ce ajung la sute de grade în apropierea focarelor, zi de zi pompierii argeșeni sunt pe câmpuri, dealuri și păduri pentru a opri arderile necontrolate de vegetație și deșeuri.

Sunt incendii care se propagă rapid și pun în pericol viața și bunurile cetățenilor, iar victime și pagube din rândul acestora deja au apărut.

La finalul săptămânii trecute, echipajele de pompierii, alături de reprezentanți ai Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență din câteva localități și cetățeni au gestionat 19 misiuni pentru stingerea incendiilor ce s-au manifestat pe o suprafață de aproape 10 hectare de teren, produse din cauza vegetației uscate și în repetate rânduri din neglijență.

Cetățeni, manifestați un comportament preventiv!

Reamintim că arderea miriștilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărișurilor sau vegetației ierboase este strict interzisă (articolul 94 alineatul (1), litera n din OUG nr.1952005 privind protecția mediului) și constituie contravenții, sancționându-se cu amendă de la 7.500 lei (RON) la 15.000 lei (RON), pentru persoane fizice, și de la 50.000 lei (RON) la 100.000 lei (RON), pentru persoane juridice.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.