Copil găsit carbonizat într-un incendiu de locuință

Marți, 03 Septembrie 2024Valcea
Sursa Foto: Facebook ISU Valcea

Copil gasit carbonizat intr un incendiu de locuinta | imaginea 1 𝑵𝒖 𝒍𝒂̆𝒔𝒂𝒕̦𝒊 𝒄𝒐𝒑𝒊𝒊𝒊 𝒏𝒆𝒔𝒖𝒑𝒓𝒂𝒗𝒆𝒈𝒉𝒆𝒂𝒕̦𝒊 𝒊̂𝒏 𝒍𝒐𝒄𝒖𝒊𝒏𝒕̦𝒂̆!!!

Pompierii militari vâlceni au fost solicitați, vineri, 30 august a.c., la ora 07:45, pentru stingerea unui incendiu care se manifesta la o casă de locuit, în localitatea Vaideeni, sat Izvorul Rece. Din spusele apelantului, în casă exista posibilitatea să fie surprinse 2 persoane.

La locul evenimentului s-au deplasat de urgență forțe din cadrul Detașamentului de Pompieri Râmnicu Vâlcea, Punctelor de Lucru Horezu și Bunești, cu 4 autospeciale de stingere cu apă și spumă, precum și o ambulanță SAJ.

La sosirea primelor echipaje operative, focul se manifesta generalizat la întreaga locuință. S-a acționat cu prioritate pentru căutarea-salvarea posibilelor victime, concomitent cu operatiunile pentru localizarea și lichidarea incendiului.

Echipajele de intervenție au descoperit, din nefericire, o victimă (minor, de sex masculin), carbonizată, într-un dormitor al casei. S-au continua acțiunile de căutare-salvare și cele de stingere a incendiului.

La ora 10:15 incendiul a fost lichidat, iar cea de-a doua posibilă victimă nu a fost găsită în interiorul locuinței. A ars în totalitate locuința cu suprafață de cca 80 de mp. Au fost salvate anexele din proximitatea casei (fânar, magazie etc.).

𝐏𝐨𝐦𝐩𝐢𝐞𝐫𝐢𝐢 𝐯𝐚̆ 𝐫𝐞𝐜𝐨𝐦𝐚𝐧𝐝𝐚̆:

– Nu folosiţi sobe şi alte mijloace de încălzire defecte, cu improvizaţii, supraalimentate cu combustibili sau nesupravegheate, precum şi aprinderea focului utilizându-se lichide inflamabile; – Nu depozitați materiale combustibile în incinta centralei termice de la subsolul locuinței; – Verificaţi coşurile de evacuare a fumului, reparaţi-le, izolaţi-le termic şi curăţaţi-le periodic; – Nu utilizaţi aeroterme, radiatoare, calorifere electrice construite artizanal sau defecte; – Nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat; – Nu aşezaţi sau păstraţi butelii de gaze în apropierea oricăror surse de căldură; – Nu folosiţi butelii de gaze lichefiate fără regulatori de presiune, cu garnituri deteriorate ori cu furtunuri de cauciuc fisurate sau lărgite la capete; – Nu folosiţi flacără pentru verificarea etanşeităţii buteliei, garniturilor, regulatorilor de presiune sau a furtunului/conductei de gaz; verificarea se face numai cu emulsie de apă cu săpun; – Nu încălziţi cu flacără buteliile şi nu le folosiţi culcate, răsturnate sau înclinate; – Nu transvazaţi gazul din butelie în orice alte recipiente şi nu folosiţi butelii improvizate; – Nu lăsaţi mâncarea pe foc nesupravegheată; – 𝑵𝒖 𝒍𝒂̆𝒔𝒂𝒕̦𝒊 𝒄𝒐𝒑𝒊𝒊𝒊 𝒏𝒆𝒔𝒖𝒑𝒓𝒂𝒗𝒆𝒈𝒉𝒆𝒂𝒕̦𝒊 𝒊̂𝒏 𝒍𝒐𝒄𝒖𝒊𝒏𝒕̦𝒂̆, cu lumânări aprinse, sobe, plite şi/sau aparate electrice aflate în funcţiune.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.