Accidente rutiere, incendii și alte intervenții

Marți, 29 Octombrie 2024Cluj
Sursa Foto: Facebook ISU Cluj

Accidente rutiere  incendii si alte interventii | imaginea 1 Pompierii clujeni au desfășurat 190 de misiuni în perioada 18-20 octombrie a.c. Dintre acestea, 50 au fost intervenții la accidente rutiere, incendii sau pentru readucerea stării de normalitate. De asemenea, echipajele SMURD au gestionat 140 cazuri medicale.

Printre cele mai importante misiuni, amintim intervenția de sâmbătă, 19 octombrie a.c., la un incendiu izbucnit pe strada Uliului din Municipiul Cluj-Napoca.

Mai exact, flăcările au afectat o locuință improvizată din lemn, distrugând-o în totalitate. Din fericire, în urma evenimentului nu au rezultat victime. La misiune au luat parte două echipaje de la Detașamentul 2 Cluj-Napoca.

Pe parcursul serii de sâmbătă, pompierii de la Detașamentul 2 Cluj-Napoca au fost solicitați în localitatea Someșu Rece, unde un arbore a căzut peste un bărbat. Până la sosirea echipajelor, victima a fost eliberată de sub arbore de către localnici. Astfel, bărbatul, care s-a aflat în permanență în stare de conștiență, a fost transportat la spital.

Pompierii de la Detașamentul 1 Cluj-Napoca au intervenit duminică, 20 octombrie a.c., la un accident rutier petrecut pe strada Traian Vuia. În accident au fost implicate trei autoturisme, însă din fericire nu au existat victime încarcerate. Pentru investigații suplimentare, o femeie și un bărbat au fost transportați la spital.

Pe parcursul serii de duminică, pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca au fost notificați despre faptul că a izbucnit un incendiu la panoul electric de la o bucătărie care aparține unei săli de evenimente din comuna Feleacu.

Până la sosirea echipajelor, personalul a intervenit cu mijloace proprii și a lichidat incendiul. Ca măsură de precauție, 20 de persoane, inclusiv angajați, s-au autoevacuat.

Cu această ocazie, facem un apel la atenția cetățenilor în ceea ce privește instalațiile electrice. Numai anul trecut, 23% dintre incendiile care s-au produs la locuințele din toată țara au avut drept cauză instalațiile electrice defecte sau improvizate. Prevenirea incendiilor începe cu respectarea câtorva reguli simple:

  • nu folosiți improvizații!
  • nu permiteți copiilor să se joace cu instalațiile electrice!
  • nu suprasolicitați instalațiile electrice folosind mai mulți consumatori simultan!
  • apelați la personal autorizat pentru verificarea instalațiilor!
  • folosiți doar echipamente omologate!
  • decuplați echipamentele electrice atunci când lipsiți o perioadă mai lungă de acasă!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.