Incendiu devastator la un atelier auto

Marți, 18 Februarie 2025Botosani
Sursa Foto: Facebook ISU Botosani

Incendiu devastator la un atelier auto | imaginea 1 Un incendiu violent a izbucnit, sâmbătă, 15 februarie a.c., într-un atelier de reparaţii auto de pe strada Pacea, din municipiul Botoșani.

La caz s-au deplasat, în cel mai scurt timp, două echipaje din cadrul Detașamentului Botoșani, cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SAJ.

Aceștia au constatat faptul că atelierul ardea în totalitate și că nu erau persoane surprinse în interiroul clădiri.

Angajatul care era în atelier, în momentul producerii evenimentului, a reușit să iasă afară. Acesta a evacuat și o autoutilitară.

Pompierii au acționat rapid, astfel încât flăcările să nu se extindă la alte construcții din apropiere.

❗️Cauza probabilă a fost stabilită ca fiind coș de fum neizolat termic față de materialele combustibile din structura acoperișului❗️

Orice situație critică depășită cu succes, aduce zâmbete pe chipurile pompierilor. În imagini am surprins o parte dintre colegii noștri care au intervenit.

Ceea ce nu se vede…efortul depus pentru ca flăcările să nu se extindă, la temperaturi sub limita înghețului.

Tura lor a continuat până a doua zi dimineață și au fost gata să intervină! Aveți grijă de cei dragi și de casele dumneavoastră! Respect, dragi colegi!

Vă reamintim faptul că în sezonul toamnă – iarnă multe dintre incendii se produc din cauza coșurilor de fum defecte, necurățate de funingine sau neprotejate termic față de materialele combustibile din structura acoperișului.

Verificaţi coşurile de evacuare a fumului, pentru ca acestea să nu prezinte fisuri care să permită scânteilor să incendieze materialele combustibile ale planșeului sau acoperișului (grinzi, astereală etc.).

Curățați periodic coșurile de fum pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare.

Tencuiți şi văruiți partea din pod a coşului de fum, în scopul sesizării imediate a fisurilor (căldura sau scânteile care ies prin fisurile unui coş de fum deteriorat constituie surse de aprindere, dacă în zona lor există elemente de construcţie sau structuri din lemn).

Îngroșați zidăria coşului la trecerea prin planşee, lăsând un spaţiu între această zidărie şi elementele combustibile ale planşeului.

Păstrați distanţa dintre faţa exterioară a coşurilor şi elementele combustibile ale acoperişului.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.