Atelier de lucru cu participarea unui grup de experţi din SUA

Marți, 30 Iulie 2013Chișinău

Atelier de lucru cu participarea unui grup de experti din SUA | imaginea 1 Pe parcursul a trei zile, la Chişinău se desfășoară un atelier de lucru, la care participă reprezentanţi ai Departamentului de management a situaţiilor de urgenţă, Corpului de ingineri ai Forţelor Armate SUA (Programul de pregătire civil-militară în caz de situaţii de urgenţă), Gărzii Naţionale din Carolina de Nord şi Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al MAI.

Scopul atelierului stă în acordarea asistenţei autorităţii naţionale de resort, la dezvoltarea şi perfecţionarea capacităţilor de reacţionare în caz de situaţii excepţionale. Asistenţa este binevenită odată cu instituirea şi funcţionarea până la sfârşitul anului, a Centrului Naţional de Dirijare în Situaţii Excepţionale.

În aceste zile, vor avea loc o serie de întrevederi cu factori responsabili ai instituţiei naţionale de profil - Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale. Astfel de întâlniri, vor avea loc şi cu responsabili ai Ministerului Apărării, Ministerul Sănătăţii, Institutului de Geologie şi Seismologie, Serviciului Hidrometeorologic de Stat, dar şi cu organizaţii nonguvernamentale, oficii şi reprezentanţe ale organizaţiilor internaţionale acreditate la Chişinău: UNDP, OSCE, CID NATO, UNICEF, OMS, Crucea Roşie.

Aceste instituţii sunt implicate în acţiunile de pregătire şi reacţionare în caz de situaţii excepţionale. Pe parcurs, vor fi puse în discuţie aspecte ce ţin de constituirea, operarea, managementul şi cadrele Centrului de Dirijare în Situaţii Excepţionale. Va fi luată în calcul şi acordarea sprijinului necesar Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale prin crearea unui plan de colaborare şi interacţiune, pentru următorii 3-4 ani, în vederea punerii bazelor funcţionalităţii şi operabilităţii Centrului.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.