Pompierii din Republica Moldova vor implementa tehnici americane în cercetarea incendiilor

Vineri, 26 Iulie 2013Chișinău

Pompierii din Republica Moldova vor implementa tehnici americane in cercetarea incendiilor | imaginea 1 Inspectorii supravegherii de stat a măsurilor contra incendiilor vor stabili pe viitor cauzele de producere a incendiilor, implementând şi tehnici de cercetare din Statele Unite ale Americii.

Treizeci de pompieri, toţi ofiţeri, selectaţi din Direcţiile Situaţii Excepţionale din întreaga ţară participă la un curs de instruire de zece zile, organizat de un specialist din domeniul investigaţiilor incendiilor din Texas, SUA.

Howard Hill a venit în Republica Moldova pentru a transmite din experienţa specialiştilor americani, în cercetarea cauzelor incendiilor. Le va vorbi despre folosirea unor tehnici noi, mai performante, de cercetare statică şi dinamică la locul producerii incendiilor. Reprezentantul din Texas va oferi colegilor din Moldova literatură de specialitate, care le va facilita munca.

Organizarea cursului de instruire, a fost posibilă cu sprijinul Ambasadei SUA în Republica Moldova.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.