Premii pentru echipa tinerilor salvatori şi pompieri

Miercuri, 31 Iulie 2013Chișinău, Moldova

Premii pentru echipa tinerilor salvatori si pompieri | imaginea 1 Echipa tinerilor salvatori şi pompieri a Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale s-a întors învingătoare din Republica Belarus unde s-a desfășurat Campionatul internaţional al tinerilor salvatori şi pompieri. Opt tineri selectaţi, cu vârstele între 11 şi 17 ani, au reprezentat Republica Moldova.

Echipe din 15 ţări, au demonstrat cunoştinţe şi aptitudini din domeniul bazelor securităţii vieţii. Echipa Republicii Moldova a luat locul doi, la proba „Cartea de vizită”. În opt minute, tinerii au vorbit despre ţara de origine, despre ocupaţiile echipei lor, dar şi despre alte informații pe care au dorit să le comunice semenilor lor.

Alături de probele tradiţionale, în care participanţii şi-au arătat deprinderile, experienţa şi capacităţile sportive, au existat şi probe noi, interactive. La o astfel de probă, numită „911”, doi băieţi din echipa Republicii Moldova, s-au clasat pe locul fruntaș. O noutate, a fost şi concursul de miss şi mister ai campionatului, unde tot cei din echipa moldoveană, au fost aleşi „Miss Stil” şi „Mister Temperament”.

Premii pentru echipa tinerilor salvatori si pompieri | imaginea 2 Au urmat şi aplicaţiile în teren, unde tinerii au fost nevoiți să facă faţă stingerii incendiilor, salvării persoanelor din apă şi de sub dărămături, acordării primului ajutor medical şi altor situații dificile. Și în cadrul acestei probe, patru tineri salvatori şi pompieri ai echipei Serviciului Protecţiei Civile, au luat acasă trei medalii - aur, argint şi bronz pentru că au manifestat capacităţile de intervenţie necesare în caz de situaţii excepţionale.

În final, toată echipa a fost invitată drept oaspete de onoare în oraşul Minsk, la cea de-a 160 - a aniversare a Serviciului de pompieri din Republica Belarus. Echipa Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale participă de 7 ani consecutiv la această competiție şi aduce acasă, anual, cupe şi diplome de învingători.

Scopul concursului este de a oferi copiilor posibilitatea de a fi pregătiţi în situaţii de risc, întrucât mulţi dintre ei se văd în viitor pompieri şi salvatori.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.