SMURD în Republica Moldova

Joi, 25 Iulie 2013Chișinău, Moldova

SMURD in Republica Moldova | imaginea 1 În perioada 23-26 iulie a.c., în cadrul Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al Ministerului Afacerilor Interne din Republica Moldova, are loc al doilea atelier de lucru  pentru implementarea proiectului transfrontalier SMURD.

Atelierul juridic are menirea de a examina cadrul legislativ existent în Republica Moldova şi adaptarea acestuia cerinţelor de funcţionare a serviciului special. Cei prezenţi vor examina legislaţia, pentru a găsi repere în vederea asigurării mediului adecvat evoluţiei proiectului. Scopul de bază este de a identifica pârghii legale de intervenţie la frontieră.

Cadrul legal va fi dezbătut de specialişti din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul general de Aviaţie din România şi reprezentanţi ai Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale din Moldova. La discuţii participă consilierul Ministrului Administraţiei şi Internelor al României, Paul Zai. În urma realizării proiectului, intervenţia va fi efectuată prin intermediul unui sistem integrat comun de monitorizare, cu atenuarea consecinţelor dezastrelor. De importanţă majoră este capacitatea de răspuns a serviciilor mobile de urgenţă, reanimare şi descarcerare de-a lungul frontierelor comune cu România pe calea aerului, uscat şi apă. Perioadă de implementare şi realizare a acestuia, a fost planificată începând cu martie 2013, până în martie 2015.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.