Șoferi amendați pentru că nu acordă prioritate autospecialelor

Marți, 30 Iulie 2013Chișinău

Soferi amendati pentru ca nu acorda prioritate autospecialelor | imaginea 1 Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale în colaborare cu Inspectoratul Naţional de Patrulare, au organizat marți, 30 iulie a.c., operaţiunea „Girofarul”. Aceasta a avut drept scop să verifice dacă participanții la trafic acordă prioritate mașînilor pompierilor militari.

O autospecială de intervenţie a pompierilor cu girofarul pornit şi şapte automobile de patrulă au parcurs mai multe străzi din Chişinău pentru a vedea dacă şoferii acordă prioritate echipajelor de urgenţă. Puţini au fost însă cei care au tras pe dreapta, respectând prevederile regulamentului de circulaţie rutieră. Participanții la trafic indisciplinați, care nu au acordat prioritate pompierilor, au fost, în final, amendați.

Operaţiunea a avut drept scop sensibilizarea şoferilor din trafic şi disciplinarea acestora. Activitatea desfășurată a relevat că, de cele mai multe ori, când e nevoie să intervină în situaţii de urgenţă, pompierilor nu li se oferă prioritate în trafic. În acest context, Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale roagă conducătorii auto să acorde prioritate autospecialelor, deoarece fiecare minut ratat pe traseu, poate duce la pierderi de vieţi omeneşti.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.