Trei persoane şi-au pierdut viaţa la scăldat

Luni, 29 Iulie 2013Chișinău

Trei persoane si au pierdut viata la scaldat | imaginea 1 În după amiaza zilei de duminică, 28 iulie a.c., pompierii militari din cadrul Unității de Pompieri și Salvatori Orhei au intervenit pentru scoaterea unui copil care fusese înghițit de apele unui iaz din comuna Cucuruzeni, raionul Orhei.

Băiatul, în vârstă de doar 8 ani, și-a pierdut viața, înecat, în iazul din localitate. Copilul, împreună cu câțiva cunoscuți, s-au îndepărtat de persoanele care se odihneau pe mal. În jurul orei 15.00, corpul băiatului a fost zărit plutind pe oglinda lacului. Alertaţi, o echipă formată din trei subofițeri salvatori de la Unitatea Salvatori şi Pompieri Orhei, a scos copilul la mal, dar din nefericre acesta era deja mort.

Circumstanţele în care s-a produs tragedia, urmează să fie investigate. Minorul nu era supravegheat de nici un adult, iar locul în care s-a înecat, era folosit pentru adăpatul vitelor.

Trei persoane si au pierdut viata la scaldat | imaginea 2 Tot în cursul zilei de duminică, 28 iulie a.c., practic la aceeaşi oră, o tragedie asemănătoare a avut loc în satul Cuşnirca, raionul Şoldăneşti. Trei tineri aflați la pescuit pe malul iazului din localitate, au ingnorat avertizările proprietarului bazinului acvatic referitoare la faptul că scăldatul este interzis. Au intrat în apă, să se răcorească. Unul din cei trei tineri, în vârstă de 29 de ani, s-a înecat chiar sub ochii prietenilor care nu au reuşit să-l scoată din apă decât după ce acesta s-a înecat.

În seara aceleiași zile de 28 iulie, un alt bărbat, de 38 de ani, din raionul Şoldăneşti, a fost descoperit de trecători înecat. Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale atenţionează cetăţenii să fie prudenţi când merg la scăldat. Este recomandat scăldatul doar în spaţiile special amenajate, evitarea bazinelor acvatice adânci şi consumarea băuturilor alcoolice înainte de a intra în apă. Mai mult, copiii e necesar să fie monitorizaţi, pentru a nu-şi pune viaţa în pericol. De la începutul sezonului estival s-au înecat 36 persoane, dintre care 7 minori.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.