Un bărbat a ajuns la spital în urma unei deflagraţii

Joi, 25 Iulie 2013Bălți, Moldova

Un barbat a ajuns la spital in urma unei deflagratii | imaginea 1 Miercuri, 24 iulie a.c., în jurul orei 19.30, pompierii Direcției pentru Situații Excepționale Bălți au fost solicitați să intervină la o deflagraţie produsă în încăperea unui garaj particular din oraşul Bălţi. În urma deflagrației, proprietarul, în vîrstă de 40 de ani, s-a ales cu arsuri şi traumatisme, fiind internat în stare gravă la Spitalul municipal din municipiu.

Garajul a fost distrus complet, alte două garaje aflate în imeidata apropiere fiind deteriorate parţial. Deflagrația nu a fost urmată de incendiu.

La faţa locului DIrecția pentru Situații Excepționale Bălți a mobilizat 3 autospeciale de lucru şi 15 pompieri și salvatori. Aceştia au evacuat de sub dărămături 34 butelii propan-butan, dintre care 20 goale. Nicio butelie nu a fost distrusă. Din investigaţiile iniţiale, se presupune că explozia s-a produs, ca urmare a aprinderii unei ţigări în încăperea în care era concentraţie de gaz.

Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale atenţionează despre pericolul depozitării buteliilor de propan-butan în încăperi care nu au o astfel de destinaţie. Pompierii atrag atenția că este interzisă transvazarea gazului din butelie în alte recipiente, folosirea buteliilor improvizate şi păstrarea acestora sub acţiunea directă a razelor solare.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.