Al zecelea post de pompieri şi salvatori inaugurat, într-o localitate rurală

Sâmbătă, 10 August 2013Sângerei

Al zecelea post de pompieri si salvatori inaugurat  intr o localitate rurala | imaginea 1 Un nou post de pompieri şi salvatori a fost inaugurat în localitatea Drăgăneşti, raionul Sîngerei. Este al zecelea post deschis, în cadrul Programului de consolidare a Serviciului salvatori şi pompieri în localităţile rurale din Republica Moldova. Aici, vor activa salvatori şi pompieri civili, care vor interveni în opt localităţi, în caz de incendii sau alte situaţii excepţionale.

Iniţiativa comună a deschiderii unor astfel de posturi, este a Serviciului Protecţiei Civile cu autorităţile publice locale. Autospeciala şi echipamentul de intervenţie, cu care vor lucra salvatorii şi pompierii, au fost oferite de către Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale. La eveniment a participat Prim-ministrul Republicii Moldova, Iurie Leancă şi reprezentanţii autorităţilor publice centrale şi locale. Încă trei posturi similare urmează să fie deschise până la sfârşitul anului curent.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.