Competiţii la poliatlon 2013

Joi, 22 August 2013Chișinău

Competitii la poliatlon 2013 | imaginea 1 Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale desfăşoară ediţia 49 a competiţiilor sportive la poliatlon, cu participarea scafandrierilor.

Un număr de 90 salvatori concurează în cadrul campionatului, demonstrând performanţe la înot şi tehnici de salvare a oamenilor din bazinele acvatice. Cincisprezece echipe din toată ţara vor avea de parcurs şase probe complicate, după care învingătorii vor pleca acasă cu premii.

Competiţiile se vor desfăşura timp de trei zile, iar participanţii se vor întrece la probe, precum aruncarea colacului de salvare, înotul pe o distanţa de 100 m, înotul pe o distanţa de 50 m cu extragerea manechinului; parcurgerea cu barca a distanţei de 1000 m şi ieşirea echipei cu barca la semnalul de alarmă.

Scopul competiţiilor este de a fortifica pregătirea salvatorilor, de care de multe ori depind vieţile altor oameni. În tot acest timp, salvatorii vor fi cazaţi într-o tabăra de cîmp, instalată lîngă staţia de salvare de pe lacul Ghidighici, din localitatea Vatra, municipiul Chişinău.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.