Încă un post de salvatori şi pompieri în localităţile rurale

Vineri, 02 August 2013Cimișlia, Moldova

Inca un post de salvatori si pompieri in localitatile rurale | imaginea 1 Un nou post de pompieri şi salvatori a fost inaugurat în localitatea Gura Galbenei, raionul Cimişlia. Acesta este cel de al nouălea post deschis potrivit Programului de consolidare a Serviciului salvatori şi pompieri în localităţile rurale din Republica Moldova.

Aici, vor activa şase salvatori şi pompieri civili, care vor interveni în caz de incendii sau alte situaţii excepţionale. Postul respectiv va deservi localitatea în care e amplasat, dar şi alte patru localități din vecinătate: Hîrtop, Albina, Lipoveni şi Ivanovca Nouă.

Şi de această dată, inaugurarea postului, a fost posibilă datorită conlucrării Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale cu autorităţile publice locale. Autorităţile vor salariza salvatorii şi pompierii noi angajaţi, iar pregătirea lor profesională va fi făcută, monitorizată şi dirijată de pompierii profesionişti.

Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale a oferit noului post, o autospecială de intervenţie şi echipamentul necesar, de care vor avea nevoie în diferite situaţii de criză. La eveniment a participat Ministrul Afacerilor Interne, Dorin Recean şi reprezentanţi ai autorităţilor publice centrale şi locale. Până la sfîrşitul anului 2013, urmează să mai fie deschise încă patru posturi similare.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.