Pompierii sting incendiile de vegetație uscată

Joi, 15 August 2013Chișinău

Pompierii sting incendiile de vegetatie uscata | imaginea 1 În ultimele zile, pompierii din Republica Moldova, au fost solicitaţi la mai multe intervenţii de lichidare a focarelor de vegetaţie uscată. Miercuri, 14 august, a.c., numai pe Serviciul de urgenţă 901 s-au preluat peste 30 de apeluri, toate pentru stingerea vegetației uscate.

În apropiere de localitatea Stăuceni, municipiul Chişinău, 10 ha de teren cu iarbă uscată au fost cuprinse de flăcări. Pompierii au luptat cu focul mai bine de două ore. O altă intervenţie, a avut loc în apropiere de localitatea Goianul Nou, municipiul Chişinău. Mai multe hectare de pământ acoperite cu iarbă au luat foc, fiind necesară implicarea unei echipe suplimentare de pompieri. Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale recomandă persoanelor să nu aprindă focuri pe astfel de terenuri. Nu este indicată arderea gunoaielor şi resturilor menajere în apropiere de spaţiile forestiere. În caz de incendiu e necesar să fie apelat Serviciul 901.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.