Reţeaua posturilor locale de salvatori şi pompieri se extinde

Joi, 29 August 2013Cahul

Reteaua posturilor locale de salvatori si pompieri se extinde | imaginea 1 Satul Borceag din raionul Cahul, va avea propriul post de salvatori şi pompieri, care va deservi încă satele Frumuşica şi Chioselia Mare. Aici vor activa şase pompieri civili, care vor fi instruiţi de specialiştii în situaţii excepţionale. Astfel, 5000 de oameni vor avea parte de securitate în situaţii de risc.

Postul de salvatori şi pompieri a fost deschis în baza Programului de consolidare a serviciului în localităţile rurale, care are menirea de a crea astefel de staţii, acolo unde distanţa dintre detaşamentele profesionale şi localităţile rurale, este considerabilă. În vederea reacţionării cît mai prompte în situaţii de criză, vor fi deschise mai multe posturi de salvatori în localităţile rurale din ţară.

La eveniment a participat ministrul afacerilor interne, Dorin Recean şi reprezentanţi ai administraţiei publice centrale şi locale. În preajma Zilei Independenţei Republicii Moldova şi sărbătorii naşionale “Limba noastră”, după deschiderea postului, Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al Ministerului Afacerilor Interne, a organizat pentru locuitorii satului Borciag, un concert cu participarea a mai multor interpreţi de muzică populară.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.