Salvator al Detaşamentului Căutare-Salvare 2, la exerciţiul internaţional din Republica Kârgâză

Miercuri, 07 August 2013Bălți

Salvator al Detasamentului Cautare Salvare 2  la exercitiul international din Republica Kargaza | imaginea 3 În perioada 5-16 august a.c., în Republica Kârgâză, se desfăşoară exerciţiul internaţional de instruire în desfăşurarea acţiunilor de salvare şi căutare la înălţime. Instruirea are loc la iniţiativa Centrului de Stat pentru pregătirea salvatorilor, al Ministerului situaţiilor excepţionale al Republicii Kîrgîze.

Probele practice vor avea loc în localitatea Sadovoe, regiunea Ciuisc. La antrenament, participă 13 salvatori din 10 ţări: Egipt, Ghana, Armenia, Mongolia, Maroc, Iordania, Tunisia, Georgia, Afganistan şi Republica Moldova. Salvatorul Republicii Moldova, participant la acest antrenament, este angajatul Detaşamentului Căutare-Salvare 2, municipiul Bălţi, locotenent major al serviciului de salvare, Vitalie Sânica.

În cadrul antrenamentului se va acorda o atenție deosebită însuşirii acţiunilor de organizare a lucrărilor de căutare, de acordarea a primului ajutor şi transportare a sinistraţilor. Scopul exerciţiului îl constituie schimbul de experienţă şi învăţarea unor tehnici noi în lucrările de salvare şi căutare la înălţime.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.