Salvatorii - într-o campanie intensă de prevenire a cazurilor de înec

Sâmbătă, 10 August 2013Chișinău

Salvatorii  intr o campanie intensa de prevenire a cazurilor de inec | imaginea 1 Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale continuă Campania de prevenire a cazurilor de înec. Salvatorii din toată ţara, fac razii la bazinele acvatice pentru a le vorbi oamenilor care se relaxează aici, despre pericolul scăldatului în spaţiile neamenajate corespunzător şi despre importanţa respectării regulilor de comportament în apă. Aceste razii se desfăşoară în contextul Campaniei de prevenire a cazurilor de înec, demarate la începutul lunii mai.

Campania are ca scop sensibilizarea populaţiei în scopul respectării normelor de comportament în apă.  Pentru a fi evitate cazurile excepţionale de acest gen, cetăţenii sunt atenţionaţi să se scalde doar în spaţiile special amenajate. În caz contrar, pot fi surprinși de curenţi de apă, gropi, nămol şi pietre. Nu este recomandat scăldatul pe timp de noapte, în condiţii de vânt, celor care nu pot înota şi celor care au consumat băuturi alcoolice. Nu este indicat de a fi folosite pentru scăldat saltele cu aer, anvelope din cauciuc, scânduri şi alte mijloace improvizate. De asemenea, indicatoarele plutitoare de interzicere nu trebuie ignorate. Părinţii şi cei care au în grijă minori, sunt atenţionaţi să dea dovadă de maximă prudenţă.

Copiii au nevoie de monitorizare strictă când merg la bazinele acvatice. Aventurându-se să se scalde în ape de mare adâncime, aceștia sunt vulnerabili de a cădea pradă apelor. În plus, pe plajele amenajate ale unor lacuri, oamenii pot auzi atenţionări, iar angajaţii Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, susţinuţi de salvamarii staţiilor de salvare de pe plaje, simulează uneori situaţii de înec.

Astfel, oamenii sunt sensibilizaţi şi convinşi despre pericolul pe care îl poate reprezenta scăldatul. Alături de salvamari, care au grijă de siguranţa cetăţenilor, stau la datorie şi medicii salvatori, care sunt gata să acorde primul ajutor în caz de înec. În acest context, oamenilor li se aminteşte despre însemnătatea acordării acestui ajutor, dar şi chemarea promptă a echipelor specializate, de salvatori şi medici. De la începutul perioadei estivale în bazinele acvatice din ţară, s-au înecat 37 de persoane, dintre care 7 copii. Campania de prevenire a cazurilor de înec, continuă pe întreaga perioadă a verii. Aceste campanii şi-au demonstrat utilitatea, prin scăderea considerabilă a numărului de înecuri, în comparaţie cu anii precedenţi.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.