Un bărbat 27 de ani şi-a pierdut viaţa în râul Nistru

Sâmbătă, 10 August 2013Șoldănești

Un barbat 27 de ani si a pierdut viata in raul Nistru | imaginea 1 În noaptea zilei de joi, 8 august a.c., un bărbat 27 de ani şi-a pierdut viaţa în râul Nistru. În apropierea localităţii Tarasova, raionul Şoldăneşti, bărbatul împreună cu alţi amici se odihnea pe malul râului. Martorii spun că a mers să se spele pe mâini în râu, şi a alunecat de pe malul abrupt, în apă. Prietenii au chemat ajutoare.

Două echipe formate din şase salvatori din Rezina şi Şoldăneşti, au efectuat lucrările de căutare în apă până la orele amiezii. Lucrările au fost dificile din cauza curenţilor de apă şi pietre, iar vizibilitatea redusă. Suplimentar, au intervenit trei scafandrieri ai Detaşamentului căutare-salvare numărul 2 din oraşul Bălţi. După încă patru ore de căutări, corpul neînsufleţit, a fost găsit la o distanţă de 20 metri de la mal. Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale atenţionează strict cetăţenii să fie prudenţi când merg la scăldat. Este recomandat înotul doar în spaţiile special amenajate, evitarea bazinelor acvatice adânci şi consumarea băuturilor alcoolice înainte de a intra în apă. De la începutul sezonului estival, în bazinele acvatice din Republica Moldova, s-au înecat 37 persoane, dintre care 7 minori.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.