Unitatea administrativ-teritorială Găgăuzia are un nou post de pompieri

Duminică, 18 August 2013Găgăuzia

Unitatea administrativ teritoriala Gagauzia are un nou post de pompieri | imaginea 1 Al unsprezecelea post de pompieri şi salvatori a fost inaugurat în localitatea Cişmichioi, Unitatea administrativ- teritorială Găgăuzia. Acesta a fost deschis, în cadrul Programului de consolidare a Serviciului salvatori şi pompieri în localităţile rurale din Republica Moldova. Pompierii şi salvatorii civili de aici, vor deservi satele  Cişmichioi şi Etulia, care sunt cele mai îndepărtate localităţi ale raionului.

Şi de această dată, inaugurarea postului, a fost posibilă datorită colaborării Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale cu autorităţile publice locale. Autorităţile vor salariza noii angajaţi, iar pregătirea lor profesională urmează a fi organizată, monitorizată şi dirijată de pompieri profesionişti. Postului i-a fost oferit o autospecială de intervenţie şi echipament necesar, de care vor avea nevoie în diferite situaţii de criză. Următorul post de salvatori şi pompieri urmează să fie deschis în localitatea Borceag, raionul Cahul.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.