Competiţii între echipele Serviciului de protecţie împotriva gazelor şi fumului

Marți, 24 Septembrie 2013Chișinău

Competitii intre echipele Serviciului de protectie impotriva gazelor si fumului | imaginea 1 Zilele trecute, s-au desfăşurat competiţii între echipele Serviciului de protecţie împotriva gazelor şi fumului. Scopul acestora este asigurarea şi perfecţionarea acţiunilor de luptă şi salvare a persoanelor în condiţii nocive, acţiunilor de stingere a incendiilor şi lichidării situaţiilor excepţionale. Pompierii din toată ţara s-au întrecut în demonstrarea capacităţilor şi profesionalismului la acţiuni în condiţii anevoioase.

Programul competiţiei a cuprins patru probe dificile. Dacă la prima probă, pompierii au susţinut cunoştinţele teoretice, următoarele probe au fost cele practice. Utilizarea corectă a aparatelor izolante cu aer comprimat, folosite în condiţii de foc şi fum, dar şi acţiunile de evacuare a persoanelor care au de suferit în incendii, au fost demonstrate, fiind simulată o situaţie de incendiu. Exerciţiul simulat, a început cu alinierea echipelor de pompieri lângă un automobil de intervenţie, instalat la o distanţă de 40 metri de camera cu fum. Echipa de intervenţie e necesar să fie echipată în astfel de cazuri cu mijloace de legătură, de iluminat, aparate izolante, furtun cu ţeavă, rangă şi cablu de siguranţă.

După ce intrau în acele camere, pompierii scoteau afară manechinele, pe post de sinistraţi. Competiţiile s-au încheiat cu proba de urcare pe scara culisabilă, folosită la incendii pentru salvarea persoanelor şi evacuarea bunurilor materiale. Echipele de pompieri- protectori, au urcat pe scară până la nivelul trei al turnului de instruire şi au arătat cum pot fi salvaţi oamenii cu ajutorul corzii de salvare. După coborîrea victimelor, a fost imitată şi stingerea incendiilor fără lansarea apei. În final au fost făcute totalurile, în funcţie de timpul executării probelor, dar şi de profesionalismul executării acestora. Competiţiile între echipele de protectori împotriva gazelor şi fumului se desfăşoara anual şi sunt una dintre probele în cadrul Campionatului pompierilor căzuţi la datorie.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.