Instruirea salvatorilor din Bălţi

Marți, 24 Septembrie 2013Bălți

Instruirea salvatorilor din Balti | imaginea 1 Salvatorii din Bălţi au fost supuşi mai multor probe, pentru a vedea cât sunt de instruiţi. După ce 27 de angajaţi ai Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale au absolvit cursul iniţial de pregătire, au susţinut pentru început un examen teoretic. Noii specialişti în domeniu şi-au prezentat şi aptitudinile la probe practice, care le vor fi de folos în caz de situaţii excepţionale.

Cursul iniţial de pregătire s-a desfăşurat în 30 zile, iar salvatorii au avut parte de condiţii aproape similare unor situaţii de criză. Pe parcursul antrenamentelor, aceştia au locuit într-o tabără de cîmp pentru a simţi din plin atmosfera care se creează în situaţiile de genul dat.  La finalizarea cursului, conducerea Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale a înmânat absolvenţilor certificate, care atestă pregătirea acestora. De astfel de cursuri urmează să beneficieze tinerii specialişti din UTA Găgăuzia şi raionul Cahul.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.