Atelier de lucru Republica Moldova - România, privind implementarea SMURD

Miercuri, 30 Octombrie 2013Chișinău

Atelier de lucru Republica Moldova  Romania  privind implementarea SMURD | imaginea 1 În perioada 29 octombrie - 1 noiembrie a.c., Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale organizează la Chişinău un atelier de lucru, privind schimbul de experienţă şi practici ale statelor membre UE (în particular România), în vederea consolidării capacităţilor Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale pentru intervenţie şi răspuns în caz de situaţii excepţionale.

Serviciul PC SE, în colaborare cu Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI şi Inspectoratul General al Aviaţiei al MAI din România au iniţiat proiectul transfrontalier Serviciul mobil de urgenţă, resuscitare şi descarcerare (SMURD), care este este în curs de implementare. Echipa colegilor din România, venit[ la Chişinău va vizita mai mule spitale şi detaşamente de salvatori şi pompieri, pentru a se documenta cu problemele existente şi astfel, de a identifica metoda cea mai eficientă de implementare eficientă a proiectului.

Ca parte integrantă a acestuia va fi creată şi platforma necesară pentru dezvoltare în Republica Moldova a dispeceratului integrat pentru apeluri de urgenţă.

Obiectivul acestui dispecerat constă în creşterea capacităţii de răspuns a serviciilor mobile de urgenţă, reanimare şi descarcerare de-a lungul frontierelor comune cu România pe calea aerului, uscat şi apă, în conformitate cu standardele Uniunii Europene. În cadrul atelierului, pe parcursul a patru zile vor fi discutate şi aspectele medicale (primul ajutor calificat), ca şi aspect al intervenţiei şi răspuns în caz de situaţii excepţionale. Participă reprezentanţi ai mai multor instituţii-gestionare a situaţiilor de criză, precum Ministerul Sănătăţii şi Poliţia de Frontieră din Republica Moldova.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.