Campionatul 2013 în memoria salvatorilor şi pompierilor căzuţi la datorie

Miercuri, 02 Octombrie 2013Chișinău

Campionatul 2013 in memoria salvatorilor si pompierilor cazuti la datorie | imaginea 1 Pe 24 septembrie a fost dat startul Campionatului 2013 în memoria salvatorilor şi pompierilor căzuţi la datorie. Evenimentul a început cu oficierea serviciului divin de către un sobor de preoţi. În faţa memorialului Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale au fost aduse omagii pompierilor şi salvatorilor căzuţi la datorie şi depuse flori.

Au fost prezenţi angajaţi ai Serviciului Situaţii Excepţionale din toată ţara, rudele pompierilor comemoraţi, pensionari ai serviciului şi alţi invitaţi. Tot în acea zi s-a continuat cu desfăşurarea competiţiei propriu-zise la sportul aplicativ, pe stadionul “Dinamo” din Chişinău. După ce campionatul a fost declarat deschis, 17 echipe de salvatori şi pompieri din toată ţara s-au întrecut la mai multe probe de sport. Tradiţional, sportivii demonstrează astfel performanţe la depăşirea pistei cu obstacole de 100 metri, ridicarea şi coborîrea pe funia verticală, depăşirea fîşiei de salvare- deblocare, urcarea pe scara de fereastră la etajul 4 al turnului de instruire, urcarea pe scara culisabilă la etajul 3 şi desfăşurarea de luptă. După trei zile, campionatul a culminat cu cea mai spectaculoasă probă, cea a desfăşurării de luptă. Aici cîştigători au fost echipele din cadrul Direcţiei situaţii excepţionale Cahul şi Detaşamentul căutare-salvare numărul 2 din Bălţi.

Conducătorii subdiviziunilor, în semn de felicitare au fost botezaţi, fiind aruncati în apă. La ceremonia de închidere însă, la care a participat ministrul Afacerilor Interne, domnul Dorin Recean, au fost premiate echipele după clasamentul general. Astfel, dintre cele zece echipe teritoriale, pe primul loc s-a clasat echipa Direcţiei situaţii excepţionale Bălţi, pe cel de-al doilea- Direcţia situaţii excepţionale Cahul, iar pe cel de-al treilea- Direcţia situaţii excepţionale Căuşeni. Dintre cele şapte echipe municipale, învingătoare a ieşit echipa Detaşamentului salvatori şi pompieri Buiucani, locul doi fiind luat de Detaşamentul salvatori şi pompieri Botanica, iar locul trei- de Detaşamentul căutare-salvare numărul 2 din Bălţi.

Campionatul 2013 in memoria salvatorilor si pompierilor cazuti la datorie | imaginea 2 Premiile mari, constituite din două autospeciale de intervenţie primară au fost luate acasă de Direcţia situaţii excepţionale Bălţi şi de către Detaşamentul salvatori şi pompieri Buiucani. Celelalte echipe, situate pe locurile doi şi trei, au primit drept premii pentru performanţele demonstrate, echipament pentru intervenţii şi echipament sportiv. Toate acestea, plus diplome şi cupe, au fost înmînate de către şeful Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, domnul Mihail Harabagiu şi ministrul Afacerilor Interne, domnul Dorin Recean. Cei doi au adresat cuvinte de felicitare şi admiraţie echipelor participante şi au ţinut să menţioneze că probele pe care le-au desfăşurat demonstrează profesionalismul salvatorilor şi pompierilor Republicii Moldova, dar şi curajul, devotamentul şi sacrificiul, care de altfel le este caracteristic. 

Evenimentul a fost încheiat cu prestaţia echipei tinerilor salvatori şi pompieri, care şi ei la rîndul lor au felicitat învingătorii şi toţi participanţii. Amintim că în fiecare an, Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale organizează acest campionat, dedicat celor şase pompieri şi salvatori decedaţi la datorie.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.