Doi bătrâni şi un copil, salvaţi într-o singură zi

Vineri, 25 Octombrie 2013Chișinău

Doi batrani si un copil  salvati intr o singura zi | imaginea 1 Marți, 22 octombrie a.c., angajaţii Detaşamentului salvatori şi pompieri, sectorul Botanica din Chişinău au fos alertaţi pentru a salva trei persoane, dintre care un minor.

Prima intervenţie a avut loc pe strada Hristo Botev numărul 7/1. Tatăl unui copil de doi ani a ieşit din apartament, iar uşa s-a închis în urmă, blocîndu-se. Bărbatul alarmat a cerut ajutor, întrucît în interiorul locuinţei copilul era fără supraveghere. În timp record, trei salvatori au deblocat uşa, făcînd posibil accesul în casă, copilul fiind în afara pericolului.

A doua intervenţie de deblocare a uşii s-a întîmplat în aceeaşi zi, pe strada Alba Iulia numărul 14. Aici proprietarii de 84 şi 88 de ani din cauza problemelor de sănătate nu se puteau deplasa pentru a deschide uşa. Fiind îngrijoraţi de starea bătrînilor, cei care au venit să-i viziteze au apelat Serviciul de urgenţă 901.

La faţa locului au venit alţi trei salvatori ai Detaşamentului căutare-salvare numărul 1. Cînd uşa a fost deschisă, cele două persoane au fost găsite căzute la podea. Ulterior au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale. Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale atenţionează părinţii şi cei care au în grijă persoane în etate să fie foarte prudenţi în monitorizarea lor. Fiind lăsaţi de unii singuri, pot cădea pradă unor situaţii imprevizibile, care le-ar pune viaţa în pericol.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.