Doi salvatori, campioni la K-1 şi Triatlon Forţă

Miercuri, 02 Octombrie 2013Chișinău

Doi salvatori  campioni la K1 si Triatlon Forta | imaginea 1 Sâmbătă, 28 septembrie a.c., la Chişinău s-a desfăşurat a 11-a ediţie a competiţiei la K-1 „Kok World GP 2013”. Peste două mii de spectatori au fost martorii luptelor sportivilor din Europa şi Asia. Fiecare participant a încercat să capteze atenţia şi prin ieşirile lor spectaculoase. Un exemplu a fost şi salvatorul Maxim Răilean, angajat al Detaşamentului căutare - salvare numărul 2, din Bălţi.

El a intrat în ring în costum de pompier, arătînd astfel că în profesia de salvator şi pompier e foarte important să fii şi sportiv. Maxim Răilean, de 26 ani l-a învins sâmbătă pe belorusul Igor Zebrov. Răilean  este membru „Fighting Entertainment Association Moldova” şi este campion internaţional la K-1 în 2007, campion al Turciei în 2007 - 2008 şi campion al Europei în 2009. Un alt campion, la Triatlon Forţă, angajat al Detaşametului căutare - salvare numărul 1, este Petru Budiştean. Salvatorul de 20 ani, a participat în perioada de 13-15 septembrie curent la Campionatul European de Triatlon Forţă din oraşul Cerkasî, Ucraina.

Aici a luat trei medalii de aur şi altele trei, de argint – la categoria juniori şi MPF (military, police, fire), având ocazia să intre în competiţie cu colegi din ţări precum Anglia, Rusia şi SUA, pompieri şi ei. Petru Budiştean este candidat maestru în sport şi este membru al Federaţiei de Triatlon Forţă din Republica Moldova.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.