Pompierii au dat start raziilor de verificare a sobelor de încălzit

Joi, 17 Octombrie 2013Chișinău

Pompierii au dat start raziilor de verificare a sobelor de incalzit | imaginea 1 Vineri, 4 octombrie a.c., angajaţii Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale au demarat razii de verificare antiincendiară în sectorul locativ. Inspectorii supravegherii de stat a măsurilor contra incendiilor au menirea de a instrui populaţia la capitolul prevenirea incendiilor în sezonul rece. În vizor vor fi sobele de încălzit, iar oamenilor li se vor oferi buclete privind exploatarea corespunzătoare a acestora.

Accentuate vor fi atenţionările privind evitarea supraîncălzirii sobelor şi supraîncărcării cu combustibil solid, curăţarea, repararea şi întreţinerea lor, dar şi a canalelor de ventilare şi căilor de evacuare a fumului la începutul şi sfîrşitul sezonului rece. Raziile vor fi desfăşurate în toată ţara pe tot parcursul perioadei cu temperature scăzute.

Sunt antrenaţi 1300 de angajaţi ai serviciului, care vor merge din casă în casă, acolo unde oamenii vor asculta de îndemnurile pompierilor. Sobele de încălzit defecte au făcut deja primele victime în această toamnă. Şapte persoane au fost intoxicate cu monoxid de carbon, iar un minor şi-a pierdut viaţa. În perioada rece a anului trecut din cauza sobelor exploatate incorect au avut loc 394 incendii în care au decedat 43 de persoane, inclusiv 3 copii. Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale atenţionează strict cetăţenii să respecte normele antiincendiare. Avertizările îi vizează mai ales pe părinţi şi pe cei care au în grijă bătrîni. Copii nu trebuie nici într-un caz lăsaţi fără supravghere. Aceştia curioşi din fire, în timpul jocului pot produce incendii cu urmări fatale. Persoanele în etate la fel au nevoie de grijă maximă, pentru a nu cădea pradă focului.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.