Alertă pentru salvatorii din Chişinău şi Bălţi

Duminică, 17 Noiembrie 2013Chișinău

Alerta pentru salvatorii din Chisinau si Balti | imaginea 1 Detaşamentele Căutare-Salvare numărul 1 din municipiul Chişinău şi numărul 2 din municipiul Bălţi au fost alertate în dimineața zilei de vineri, 15 noiembrie a.c., la ora 4.00.

Alerta s-a dat în contextul desfăşurării de luptă a celor 250 de salvatori, care a avut loc în Bravicea, raionul Călăraşi. Ajunşi în teren, după ce au mers în coloană, cu tehnica din dotare au instalat taberele de câmp.

Cu astfel de acţiuni începe intervenţia salvatorilor, chiar şi într-o situaţie excepţională reală. Corturile taberelor sunt instalate, pentru a servi drept adăpost atât echipelor de salvatori şi pompieri, dar şi unor eventuali sinistraţi. Pentru a testa nivelul de pregătire al salvatorilor şi capacităţile tehnicii, a fost simulată o situaţie de accident în lanţ, cu implicare a trei maşini.

Alerta pentru salvatorii din Chisinau si Balti | imaginea 2 Din momentul în care, în urma accidentului a izbucnit un incendiu şi au rămas încarcerate persoane, angajaţii celor două detaşamente au arătat cât de eficinet şi operativ îşi distribuie acţiunile şi cât de bine acţionează în lichidarea consecinţelor. La proba simulată, au participat echipele de stingere la incendiu, cele de descarcerare, dar şi echipele de medici - salvatori.

Pe lângă folosirea automobilelor speciale şi tehnicii implicate la lichidarea situaţiei excepţionale, a fost demonstrată şi capacitatea unei maşini blindate, folosită la tractarea unităţilor de transport din accidentul mimat. În final, observatorii au declarat că prestaţia salvatorilor a fost una care dă siguranţă cetăţenilor că pot fi ajutaţi în caz de situaţii critice. Desfăşurarea de luptă reprezintă un exerciţiu în regim real, organizat de două ori pe an, înainte de sezonul rece şi sezonul cald, pentru a revizui abilitățile de intervenţie ale salvatorilor.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.