Colaborare moldo-cehă în lichidarea situaţiilor excepţionale

Marți, 12 Noiembrie 2013Chișinău

Colaborare moldo ceha in lichidarea situatiilor exceptionale | imaginea 1 Miercuri, 6 noiembrie a.c., Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale a primit din partea Republicii Cehe o autospecială de intervenţie modernă pentru lichidarea incendiilor şi efectuarea lucrărilor de descarcerare în accidente de circulaţie.

Pe lîngă conducerea Serviciului Situaţii Excepţionale, colonelul Mihail Harabagiu, care a fost gazda evenimentului, au fost prezenţi ministrul Afacerilor Interne, Dorin Recean, reprezentanţi din cadrul Ministerului de Interne al Republicii Cehe şi ambasadorul Republicii Cehe în Republica Moldova, Jaromír Kvapil.

Viceministrul Afacerilor Interne al Cehiei, Stepan Miroslav a declarat la eveniment că predarea echipamentului reprezintă mai curînd o expresie a colaborării dintre cele două ţări, decît un ajutor. Ministrul de Interne al Republicii Moldovei a spus că proiectul apropie şi mai mult Moldova de dezideratul de integrare europeană.

Colaborare moldo ceha in lichidarea situatiilor exceptionale | imaginea 2 Mai mult, oficialul a decernat viceministrul de Interne al Cehiei cu Medalia “Solidaritate în situaţii excepţionale”. Mihail Harabagiu, şeful Serviciului PC SE a afirmat că proiectul moldo-ceh este unul eficient care va oferi noi posibilităţi cetăţenilor Republicii Moldova, iar angajaţilor serviciului - noi realizări în exercitarea atribuţiilor profesionale.

Maşina a fost sfinţită de un sobor de preoţi, iar cheile autospecialei au fost oferite conducerii serviciului de către viceministrul Afacerilor Interne al  Republicii Cehe. Serviciul salvatori şi pompieri din Republica Moldova este beneficiarul proiectului moldo - ceh  de îmbunătăţire a capacităţilor operaţionale în lichidarea situaţiilor excepţionale, care va dura doi ani.

În cadrul acestuia, 60 de  pompierii şi salvatorii din Republica Moldova au avut parte, pe parcursul anului 2013 de instruire în domeniu, oferită de Departamentul de Pompieri din Republica Cehă. Mai mult, alţi 100 de angajaţi ai Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale vor fi instruiţi în lichidarea consecinţelor situaţiilor de risc în Cehia pe parcursul anului 2014.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.