Concurs de creaţie pentru copii, la Security 2013

Duminică, 03 Noiembrie 2013Chișinău

Concurs de creatie pentru copii  la Security 2013 | imaginea 1 Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale participă la Expoziţia internaţională specializată „Security-2013”, desfăşurată în Centrul Internaţional de Expoziţii „Moldexpo”din Chișinău. Pe lîngă alte subdiviziuni Ministerului Afacerilor Interne din Republica Moldova, salvatorii şi pompierii prezintă aici tehnica de intervenţie în situaţii excepţionale, dar şi echipamentul folosit în salvarea vieţilor omeneşti.

În cadrul expoziţiei, vizitatorii pot vedea costume de protecţie, echipament de salvare a persoanelor de la înălţime, autospeciale de intervenţie în caz de incendii dar şi utilaj pentru descarcerarea sinistraţilor din accidente. A devenit o tradiție ca în cadrul acestei expoziții, să se desfășoare concursul de creaţie a copiilor cu tematica „Prevenirea incendiilor”. Mai mulţi copii din raioanele Republicii Moldova s-au întrecut, demonstrînd talent și imaginație, pentru a se clasa pe locurile de frunte.

Pompierii au oferit micuţilor toate cele necesare pentru desen și pictură. Copiii care au participat la concurs, cu vîrste de la 4 la 16 ani au avut la dispoziţie 30 minute pentru a reda tabloul unui incendiu.

Concurs de creatie pentru copii  la Security 2013 | imaginea 2 Profitînd de ocazie, pompierii au putut să-i premieze și pe copiii învingători la concursul naţional „Prevenirea şi stingerea incendiilor în viziunea copiilor”, care se desfăşoară cu susţinerea Ministerului Educaţiei în instituţiile de învăţământ din ţară în fiecare an. Din 195 de lucrări, juriul a selectat 18, care au fost expuse pe panourile expoziţiei. Cei mai talentaţi copii s-au dovedit a fi din raioanele Hînceşti, Cimişlia, Comrat, Ungheni, Ştefan Vodă, Drochia, Bălţi, Basarabeasca, Donduşeni, Făleşti, Rîbniţa şi Chişinău.

Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale organizează astfel de concursuri, pentru a promova deprinderile de securitate a copiilor în situaţii de risc.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.