Copii în vizită la pompieri

Duminică, 03 Noiembrie 2013Chișinău

Copii in vizita la pompieri | imaginea 1 Un grup de copii de 7 și 10 ani au venit în vizită la Detașamentul salvatori și pompieri al sectorului Centru din Chișinău.

Pompierii de acolo au avut parte de o surpriză plăcută cînd treisprezece copii ai unei școli de business au pășit pragul detașamentului, curioși sî vadă și afle cît mai multe despre cei care luptă cu focul.

Elevii școlii de weekend au urcat la volanul autospecialelor de intervenție și au ținut în mîni furtunurile. Mai mult, celor mici li s-a explicat ce reprezintă lucrul în echipă și de ce este important ca fiecare membru să fie organizat și responsabil. Elevii s-au convins astfel că activitatea pompierilor este pe cît de dificilă, pe atît de necesară societății.

Copii in vizita la pompieri | imaginea 2 Mulți dintre ei au promis că în viitor vor îmbrățișa această profesie, iar pînă atunci vor povesti amicilor și celor apropiați despre lucrurile pe care le-au văzut la pompieri. Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale încurajeață instituțiile de învățămînd din țară să-și aducă discipolii în excursii la detașamentele de salvatori și pompieri.

Aceasta permite copiilor să cunoască mai multe despre bazele securității vieții și metodele eficiente de reacționare și prevenire a situațiilor de risc.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.