Copiii unei grădiniţe au fost evacuaţi de urgenţă

Duminică, 03 Noiembrie 2013Chișinău

Copiii unei gradinite au fost evacuati de urgenta | imaginea 1 Miercuri, 30 octombrie a.c., copiii unei grădiniţe din Chișinău au fost evacuaţi de urgenţă chiar de dimineaţă. Cei mici, dar și educatorii au ieşit organizat din clădire, ajutați de mai mulți elevi, ai unei școli din apropiere.

Evacuarea a fost desfăşurată în contextul aplicaţiilor tactice la protecţia civilă, care se desfășoară anual în fiecare instituție de învățămînt preșcolar.

Angajaţii Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale au verificat în acea zi starea de pregătirea de reacționare în caz de situații excepționale a responsabililor acestei instituţii preşcolare. În cadrul aplicaţiilor a fost simulat un cutremur cu magnitudinea 7,2 grade pe scara Richter.

Pentru evitarea victimelor, au fost antrenaţi la evacuarea micuţilor elevii unui liceu cu profil sportiv. Toţi copiii au fost ajutaţi să părăsească încăperile, iar mai târziu s-au întrecut la capitolul cunoştinţe în domeniul bazelor securităţii vieţii. Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale încurajează astfel de activităţi care testează în practică cunoştinţele din domeniul protecţiei civile.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.