Pompierul Alexei Tucan, decorat cu medalia “Pentru Vitejie”

Marți, 12 Noiembrie 2013Chișinău

Pompierul Alexei Tucan  decorat cu medalia  Pentru Vitejie | imaginea 1 Vineri, 8 noiembrie a.c., Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti a acordat distincţii de stat pentru 65 cetăţeni, în semn de înaltă apreciere a meritelor deosebite faţă de stat, pentru muncă prodigioasă în domenii de activitate diferite şi înaltă măiestrie profesională.

Evenimentul a avut loc la Reședința de stat, iar printre persoanele decorate s-a numărat şi sergentul serviciului de salvare, Alexei Tucan, angajat al Detaşamentului salvatori şi pompieri sectorul Buiucani din Chişinău.

Acesta a fost decorat cu medalia “Pentru Vitejie”, pentru activitatea sa de pompier şi salvator. Pompierul a salvat din incendiu un băiat de zece ani. S-a întîmplat anul acesta, pe 21 iunie, cînd Alexei Tucan era în afara orelor de muncă.

Aflat prin apropierea blocului, din care se auzeau strigăte de ajutor, cu spirit înnăscut de salvator, nu a rămas indiferșîent şi a evacuat copilului blocat din apartamentul cuprins de fum. Cu această ocazie deosebită este felicitat de către colegi şi conducerea Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.