Scurgere de gaz la Bălţi. Aplicaţie la protecţia civilă cu implicarea serviciilor de urgenţă

Luni, 04 Noiembrie 2013Bălți

Scurgere de gaz la Balti  Aplicatie la protectia civila cu implicarea serviciilor de urgenta | imaginea 1 Miercuri, 30 octombrie a.c., la Bălţi au fost verificate capacităţile de intervenţie şi de lichidare a consecinţelor unei situaţii excepţionale. Serviciile de urgenţă din localitate au fost antrenate în aplicațiile cu genericul „Lichidarea consecinţelor în urma unei explozii de gaz natural într-un bloc locativ”.

Un bloc cu cinci nivele a devenit  pentru jumătate de oră, epicentrul unei situaţii excepţionale simulate. 

Scenariul aplicaţiei a presupus o scurgere de gaz, urmată de o explozie şi declanşarea unui incendiu. Au existat oameni în pericol, cu diferite traume. Intervenţia operativă a serviciilor la lichidarea consecinţelor a presupus lichidarea incendiului şi cel mai important, salvarea locuitorilor prinşi de explozie, cu ajutorul echipamentului specializat.

Scurgere de gaz la Balti  Aplicatie la protectia civila cu implicarea serviciilor de urgenta | imaginea 2 Salvatorii au evacuat persoane, care ulterior au fost transmise echipelor medicale de urgenţă, prezente şi ele la faţa locului. Pe lîngă Direcţia situaţii excepţionale Bălţi şi Serviciul de urgenţă din acelaşi oraş, la acest exerciţiu au mai participat şi echipe specializate SRL “Bălţi- Gaz”. Cei de la Direcţia situaţii excepţionale Bălţi, care au şi monitorizat desfăşurarea aplicaţiei, au calificat acţiunile celor care au lichidat consecinţele situaţiei, ca fiind eficiente şi bine organizate.

Alegerea legendei nu a fost una întîmplătoare, întrucît astfel de situaţii excepţionale, sînt des înregistrate pe teritoriul ţării, de unele ori avînd urmări fatale. Astfel de aplicaţii au drept scop verificarea stării de pregătire a tuturor serviciilor de urgență precum şi modul de acţionare a responsabililor în situaţii excepţionale.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.