Ucraina şi Republica Moldova într-un exerciţiu comun

Joi, 21 Noiembrie 2013Chișinău

Ucraina si Republica Moldova intr un exercitiu comun | imaginea 1 Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al MAI din Republica Moldova a participat alături de Ucraina la exerciţiul tactic "Nistru 2013". Aplicaţiile au avut loc pe teritoriul Ucrainei în regiunea Vinniţa, oraşul Moghiliov Podolski. În cadrul desfăşurărilor de luptă, colegii din Ucraina au prezentat tehnica de intervenţie terestră, nautică şi aviatică.

Conform scenariului, regiunea Vinniţa  a fost inundată în urma viiturilor de pe rîul Nistru, iar peste un milion de oameni se aflau în pericol, în urma consecinţelor inundaţiilor. Pentru a interveni, forţele protecţiei civile au fost mobilizate, iar mai mulţi oameni au fost salvaţi din apele Nistrului prin intermediul efectivului calificat şi a tehnicii nautice performante, iar sinistraţii au beneficiat şi de consiliere psihologică.

Colegii din Ucraina au solicitat ajutorul salvatorilor din Republica Moldova, care au venit neîntîrziat în ajutor. În cadrul aplicaţiilor au fost verificate abilităţile de comunicare a tuturor forţelor de decizie, dar şi de cooperare între statele vecine în caz de cataclisme naturale. La exerciţiul de teren „Nistru 2013" au participat oficiali înalţi ai Ministerului pentru Situaţii Excepţionale al Ucrainei, alături de omologii Ministerului Afacerilor Interne din Republica Moldova.

După finalizarea exerciţiului, delegaţia Republicii Moldova în comun cu oficialii din Ucraina au semnat planul de măsuri interguvernamental privind acordul între Republica Moldova şi Ucraina în prevenirea avariilor industriale, catastrofelor, cataclismelor naturale şi lichidarea acestora, pentru anii 2014 - 2016. Republica Moldova a fost reprezentată de viceministrul Afacerilor Interne,Veaceslav Ceban şi şeful Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, Mihail Harabagiu. 

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.